Jak připravit čagový elixír

V tomto receptu si ukážeme, jak si vyrobit vlastní čagový elixír. Na přípravu budeme potřebovat drcený čagový čaj od Chaganely a vodu.

Ingredience

 

Recept

  • Připravíme si větší hrnec a nalijeme do něj čistou filtrovanou vodu
  • Do vody přidáme hrstku drcené čagy (Vhodný je k tomu drcený čaj originál od značky Chaganela, tedy ten bez příměsi bylinek)
  • Hrnec dáme na plotnu a zahříváme 2-4 hodiny při nízké teplotě (Voda by se nikdy neměla vařit a teplota by neměla překročit 60 stupňů Celsia)
  • Nejjednodušší je zahřát vodu, stáhnout teplotu a nechat lehce probublávat (Ze začátku přikryjeme hrnec poklicí a průběžně můžeme čaj zamíchat)
  • Na poslední 1-2 hodiny poklici z hrnce sundáme a vodu postupně odpařením zredukujeme
  • Nakonec čaj přecedíme

Výsledkem je koncentrovaný čagový elixír. Po vychladnutí přelijeme elixír do sklenice a uchováváme v lednici až 7 dní.

Elixír můžeme přidat do kávy, čaje nebo jím zalejeme kostky ledu, doplníme vodou a podáváme jako ledový čaj.

Čagu na čagový elixír můžeme vařit opakovaně. Nezapomeňte, že drcenou čagu můžete převařit několikrát. Po přelití hotového elixíru přidejte do hrnce k drcené houbě více vody a znovu vařte několik hodin. To můžete opakovat, dokud bude čaga barvit, tedy dokonce až pětkrát.

 

Náš tip pro vás

 

Dobrou chuť