Jak připravit čagový elixír

V tomto receptu si ukážeme, jak si vyrobit vlastní čagový elixír. Na přípravu budeme potřebovat drcený čagový čaj od Chaganely a vodu.

 

Ingredience

 

Recept

  • Připravíme si větší hrnec a nalijeme do něj čistou filtrovanou vodu
  • Do vody přidáme hrstku drcené čagy (Vhodný je k tomu drcený čaj originál od značky Chaganela, tedy ten bez příměsi bylinek)
  • Hrnec dáme na plotnu a zahříváme 2-4 hodiny při nízké teplotě (Voda by se nikdy neměla vařit a teplota by neměla překročit 60 stupňů Celsia)
  • Nejjednodušší je zahřát vodu, stáhnout teplotu a nechat lehce probublávat (Ze začátku přikryjeme hrnec poklicí a průběžně můžeme čaj zamíchat)
  • Na poslední 1-2 hodiny poklici z hrnce sundáme a vodu postupně odpařením zredukujeme
  • Nakonec čaj přecedíme

Výsledkem je koncentrovaný čagový elixír. Po vychladnutí přelijeme elixír do sklenice a uchováváme v lednici až 7 dní.

Elixír můžeme přidat do kávy, čaje nebo jím zalejeme kostky ledu, doplníme vodou a podáváme jako ledový čaj.

Čagu na čagový elixír můžeme vařit opakovaně. Nezapomeňte, že drcenou čagu můžete převařit několikrát. Po přelití hotového elixíru přidejte do hrnce k drcené houbě více vody a znovu vařte několik hodin. To můžete opakovat, dokud bude čaga barvit, tedy dokonce až pětkrát.

 

Dobrou chuť

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení