Jak připravit horkou čokoládu s čagou

kakao

Spojením sibiřské funkční houby čaga s kakaem vznikne silný nápoj, který navíc skvěle chutná. Čaga je naší ochranou a dodává celkovou sílu k životu. Vrací do života světlo a její energie přináší štěstí.

Kakao obsahuje antioxidanty a používalo se k ceremoniálnímu pití již od dob mayské civilizace. Abychom získali maximální benefit, musíme ale použít přírodní nepražený kakaový prášek, v obchodech často označovaný jako raw kakao prášek.

 

Ingredience pro 2 osoby

  • 300 ml vody
  • půl odměrky extraktu z čagy od Chaganela
  • 200 ml mandlového mléka nebo 200 ml plnotučného mléka
  • vanilkový extrakt, med nebo stévie na dochucení

 

Recept

  • Začneme přípravou čaje z čagy
    • Nejrychlejší příprava je s použitím čagového extraktu v prášku od Chaganela
    • Na přípravu nápoje pro 2 osoby použijeme půl odměrky extraktu a zalijeme 300 ml horké vody, nejlépe o teplotě kolem 80 stupňů Celsia
    • Poté vše dobře promícháme.
  • Příprava čokolády
    • V menším hrnci si mezitím pomalu na mírném plamenu ohřejeme mléko
    • My použijeme 200 ml mandlového mléka, ale dá se nahradit 200 ml plnotučného mléka nebo 50 ml tučné smetany
    • Přidáme 2 čajové lžičky kakaa, trochu skořice a špetku soli
    • Přilejeme připravený čaj z chagy a vše dobře promícháme, dokud se ingredience nespojí
    • Můžeme přidat kapku vanilkového extraktu, stévie nebo dochutit lžičkou medu
    • Nakonec přelijeme do hrnku a ozdobíme skořicí nebo kakaem

 

Dobrou chuť

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení