Jak připravit horkou čokoládu s čagou

kakao

Spojením sibiřské funkční houby čaga s kakaem vznikne silný nápoj, který navíc skvěle chutná. Čaga je naší ochranou a dodává celkovou sílu k životu. Vrací do života světlo a její energie přináší štěstí.

Kakao obsahuje antioxidanty a používalo se k ceremoniálnímu pití již od dob mayské civilizace. Abychom získali maximální benefit, musíme ale použít přírodní nepražený kakaový prášek, v obchodech často označovaný jako raw kakao prášek.

 

Ingredience pro 2 osoby

  • 300 ml vody
  • půl odměrky extraktu z čagy od Chaganela
  • 200 ml mandlového mléka nebo 200 ml plnotučného mléka
  • vanilkový extrakt, med nebo stévie na dochucení

 

Recept

  • Začneme přípravou čaje z čagy
    • Nejrychlejší příprava je s použitím čagového extraktu v prášku od Chaganela
    • Na přípravu nápoje pro 2 osoby použijeme půl odměrky extraktu a zalijeme 300 ml horké vody, nejlépe o teplotě kolem 80 stupňů Celsia
    • Poté vše dobře promícháme.
  • Příprava čokolády
    • V menším hrnci si mezitím pomalu na mírném plamenu ohřejeme mléko
    • My použijeme 200 ml mandlového mléka, ale dá se nahradit 200 ml plnotučného mléka nebo 50 ml tučné smetany
    • Přidáme 2 čajové lžičky kakaa, trochu skořice a špetku soli
    • Přilejeme připravený čaj z chagy a vše dobře promícháme, dokud se ingredience nespojí
    • Můžeme přidat kapku vanilkového extraktu, stévie nebo dochutit lžičkou medu
    • Nakonec přelijeme do hrnku a ozdobíme skořicí nebo kakaem

 

Dobrou chuť